Kastanje Paddenstoelen taart

Plaats een reactie

Het is alweer even herfst en dus zijn er weer heerlijke verse kastanjes te krijgen, heb jij ze al gegeten dit jaar? Wij hebben een heerlijk recept weten te bemachtigen!

  • 5/6 plakjes bladerdeeg
  • 250 gr. kastanjes
  • 200 gr. verse spinazie, zonder steeltjes
  • 150 gr. gemengde paddestoelen, in dunne plakjes
  • 1 sjalot, versnippert
  • boter, olie
  • 2 eieren
  • mespuntje gedroogde tijm
  • zout en peper naar smaak

Kuis de kastanjes in met een mesje en pof ze in een hete oven of magnetron, pel ze en hak ze in grove stukken. verwarm de oven voor op 180/200 graden.
Roer de eieren los met zout, peper en tijm.
Fruit de sjalot en paddenstoelen in de boter en bak ze tot het vocht is verdampt, breng op smaak met zout en peper. Bak de spinazie op hoog vuur in hete olie tot het geslonken is en laat het goed uitlekken, meng dit met de sjalot en de paddenstoelen. Bekleed de bakvorm met de bladerdeeg en doe het mengsel van kastanjes, paddenstoelen en sjalot in de bakvorm en giet het eiermengsel er overheen.
Plaats de bakvorm 45 min. in het midden van de oven, eventueel afdekken met aluminiumfolie.

Preitaart

Plaats een reactie

Het wordt kouder en donkerder en dus tijd om weer lange avonden met z’n alle aan de keukentafel te borrelen. Deze preitaart is bij ons al jaren een enorm succes!

  • 4/5 plakjes bladerdeeg
  • 1 gesneden prei
  • 3 eieren
  • 150/200 gr. gemalen kaas
  • 1 beker crème fraiche
  • 200 gr. ham, fijn gesneden

Verwarm de oven voor op 225 graden. Bekleed de taartvorm met de ontdooide plakjesbladerdeeg. Fruit vervolgens de prei in een pan, meng dit met de ham en doe dit in de bekleedde taartvorm. Klop de eieren en meng dit met zout, peper, de kaas en de crème fraiche en schenk dit over het ham en prei mengsel. Bak de taart in 25 min.

gaar in het midden van de oven. Eventueel afdekken met aluminiumfolie.

Italiaans bruidsbanket

Plaats een reactie

Het is inmiddels alweer even geleden, maar op 26 oktober zijn we in Cremona geweest. Volgens een document dat stamt uit het jaar 1441 is torrone, Italiaanse noga, in Cremona ontstaan waar het werd gebruikt als bruidsbanket!

Elk jaar staat Cremona het derde weekend van oktober in teken van het toenmalige bruidsbanket. Je kunt er hele mooie, bijzondere maar ook vooral hele lekkere creaties bruidsbanket vinden.

De moeite waard om eens te gaan proeven en bewonderen;)

Tagliatelle met paddenstoelen uit Umbrië

Plaats een reactie

  • 200 gram diverse paddenstoelen
  • 2 el Il Quinto Delicato
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • chilipeper uit de molen
  • 150 ml paddenstoelenbouillon (van tablet)
  • 500 gram tagliatelle
  • 2 el verse peterselie, fijngesneden
  • 50 gram Parmezaanse kaas
Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Verhit de Il Quinto Delicato in een hapjespan en bak de knoflook op laag vuur 2 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend bruin. Maal er een beetje chilipeper over, schenk de bouillon erbij en kook op middelhoog vuur 5 minuten. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en verdeel de tagliatelle over 4 warme diepe borden. Roer de peterselie door de paddenstoelen en verdeel het geheel over de tagliatelle. Schaaf met een fijne kaasschaaf krullen Parmezaanse kaas boven de pasta.
Eet smakelijk!

Tagliatelle met pad­de­stoe­le

Plaats een reactie

  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 200 gram paddestoelenmelange
  • 250 gram tagliatelle
  • 4 el olijfolie, Il Quinto Delicato
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 el gedroogde oregano
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • 50 g Pecorino Romano (kaas), geraspt
  • 2 eetlepels fijn geknipte bieslook

Snijd de aubergine in de lengte eerst in plakken van 1 cm dik en daarna in lange repen van 1 cm breed. Bestrooi met zout en laat even liggen. Snijd de tomaten en vervolgens de paddestoelen in grove stukken. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Dep de auberginerepen droog. Verhit de Il Quinto Delicato in een wok en roerbak de auberginerepen 2-3 min. Schep de paddestoelen erdoor en roerbak op hoog vuur bruin en gaar. Meng de balsamicoazijn en de oregano erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Schep de pasta door het aubergine-paddestoelenmengsel. Serveer in diepe borden en strooi de walnoten, kaas en de bieslook erover.