Preitaart

Plaats een reactie

Het wordt kouder en donkerder en dus tijd om weer lange avonden met z’n alle aan de keukentafel te borrelen. Deze preitaart is bij ons al jaren een enorm succes!

  • 4/5 plakjes bladerdeeg
  • 1 gesneden prei
  • 3 eieren
  • 150/200 gr. gemalen kaas
  • 1 beker crème fraiche
  • 200 gr. ham, fijn gesneden

Verwarm de oven voor op 225 graden. Bekleed de taartvorm met de ontdooide plakjesbladerdeeg. Fruit vervolgens de prei in een pan, meng dit met de ham en doe dit in de bekleedde taartvorm. Klop de eieren en meng dit met zout, peper, de kaas en de crème fraiche en schenk dit over het ham en prei mengsel. Bak de taart in 25 min.

gaar in het midden van de oven. Eventueel afdekken met aluminiumfolie.

Italiaans bruidsbanket

Plaats een reactie

Het is inmiddels alweer even geleden, maar op 26 oktober zijn we in Cremona geweest. Volgens een document dat stamt uit het jaar 1441 is torrone, Italiaanse noga, in Cremona ontstaan waar het werd gebruikt als bruidsbanket!

Elk jaar staat Cremona het derde weekend van oktober in teken van het toenmalige bruidsbanket. Je kunt er hele mooie, bijzondere maar ook vooral hele lekkere creaties bruidsbanket vinden.

De moeite waard om eens te gaan proeven en bewonderen;)

Tagliatelle met paddenstoelen uit Umbrië

Plaats een reactie

  • 200 gram diverse paddenstoelen
  • 2 el Il Quinto Delicato
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • chilipeper uit de molen
  • 150 ml paddenstoelenbouillon (van tablet)
  • 500 gram tagliatelle
  • 2 el verse peterselie, fijngesneden
  • 50 gram Parmezaanse kaas
Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Verhit de Il Quinto Delicato in een hapjespan en bak de knoflook op laag vuur 2 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend bruin. Maal er een beetje chilipeper over, schenk de bouillon erbij en kook op middelhoog vuur 5 minuten. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en verdeel de tagliatelle over 4 warme diepe borden. Roer de peterselie door de paddenstoelen en verdeel het geheel over de tagliatelle. Schaaf met een fijne kaasschaaf krullen Parmezaanse kaas boven de pasta.
Eet smakelijk!

Tagliatelle met pad­de­stoe­le

Plaats een reactie

  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 200 gram paddestoelenmelange
  • 250 gram tagliatelle
  • 4 el olijfolie, Il Quinto Delicato
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 el gedroogde oregano
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • 50 g Pecorino Romano (kaas), geraspt
  • 2 eetlepels fijn geknipte bieslook

Snijd de aubergine in de lengte eerst in plakken van 1 cm dik en daarna in lange repen van 1 cm breed. Bestrooi met zout en laat even liggen. Snijd de tomaten en vervolgens de paddestoelen in grove stukken. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Dep de auberginerepen droog. Verhit de Il Quinto Delicato in een wok en roerbak de auberginerepen 2-3 min. Schep de paddestoelen erdoor en roerbak op hoog vuur bruin en gaar. Meng de balsamicoazijn en de oregano erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Schep de pasta door het aubergine-paddestoelenmengsel. Serveer in diepe borden en strooi de walnoten, kaas en de bieslook erover.

Ambachtelijke olijfolie van Liquido d’Oro

Italiaanse olijfolie

Wanneer u houdt van heerlijke gerechten bereiden met zuiverste producten, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij produceren exclusieve olijfolie op basis van eeuwenoud Italiaans gebruik. De Italiaanse boeren weten als geen ander de pure smaak te vatten, te temmen en met een grote perfectie te balanceren. Onze olijfolie komt uit rechtstreek van de olijfgaarden in Italië. De grote zorg waarmee de productie geschiedt, waarborgt de hoge kwaliteit. Liquido d’Oro staat voor de essentie van de Italiaanse keuken: simpel, puur, gezond. Bestel de olijfolie direct online en ervaar de smaken van Liquido d’Oro.

Olijfolie met zuivere smaken

Bij Liquido d’Oro worden de olijfbomen uitsluitend met de hand geschud en gesnoeid. De olijven worden geperst met weinig druk en bij een temperatuur lager dan 25 graden Celsius. Hierna wordt de olie, zonder filtering, op afroep in de speciale zwarte Liquido d’Oro flessen gebotteld. Smaak en antioxidanten worden hierdoor optimaal bewaard. Het verschil tussen de verschillende soorten is heel subtiel. In de ene olijfolie is de hete zomerwind te proeven, in de andere de eerste regen van het najaar.

Olijfolie online bestellen

Liquido d’Oro heeft een online shop waar u de verschillende soorten olijfolie kunt bestellen. Hier treft u een uitgebreide beschrijving van elke soort die wij produceren. Daarnaast kunt u ook lezen voor welke gerechten de verschillende soorten olijfoliën geschikt zijn. Voor ieder hoofdelement van een gerecht is er een mooie olijfolie beschikbaar, of het nu gaat om vlees, vis, gevogelte of een mooie salade. Wij leveren de beste extra vergine olijfolie uit Italië rechtstreeks bij u thuis. Diverse topchefs werken al met onze producten:

-         Il Primo Sinolea Biologica. Onze olijfolie voor brood en zeezout

-         Il Secondo Tradizionale. Onze olijfolie voor op tafel

-         Il Terzo Terra Di Foggia. Onze olijfolie voor salades en dressings

-         Il Quarto Dolce. Onze olijfolie voor vis en zeevruchten

-         Il Quinto Dellicato. Onze olijfolie voor wild en gevogelte

-         Il Sesto Fruttato. Onze olijfolie voor bakken en grillen

-         Il Basilico. Onze olijfolie voor afwerking van gerechten

More Galleries | Plaats een reactie